Your
skin feels

Raaka-aineet

Natuk ammentaa voimansa suomalaisista metsän antimista. Käytämme tuotteissamme kotimaisia luomuviljeltyjä ja villinä kasvaneita kukka- ja marjauutteita sekä muita tarkoin valikoituja tehoaineita.

Koivunmahla on Suomen metsästä jalostettu aarre. Koivunmahlaa on käytetty Suomessa kansanparannuksessa jo vuosisatoja erilaisten vaivojen ja sairauksien hoitoon. Sitä kutsutaankin metsän maidoksi, elämän eliksiiriksi.

Natuk-tuotteissa hyödynnetty luomulaatuinen koivunmahla kosteuttaa ihoa. Mahla sisältää runsaasti erilaisia hivenaineita, aminohappoja ja kosteuttavia aineita.

Luonnossa villinä kasvavan, keskikesän aikaan kukkivan maitohorsman tunnistaa sen kauniista sinipunaisista kukistaan. Maitohorsman juuret, varret, kukat ja lehdet sisältävät runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia. Ihoa hoitavalla maitohorsmalla on ihoa puhdistavia, hoitavia ja kirkastavia ominaisuuksia. Natukin hyödyntämä villinä kasvanut maitohorsma kerätään ja prosessoidaan käsin.

Mesiangervoa esiintyy lähes koko Suomessa pohjoisimpia tunturipaljakoita lukuun ottamatta. Sen makean tuoksuiset vaaleat kukat sisältävät antioksidanttisia fenolisia yhdisteitä. Mesiangervo auttaa tasapainottamaan ja rauhoittamaan ärtynyttä ja punoittavaa ihoa sekä tasoittaa ihonsävyä ja tukee ihon luonnollista uusiutumista. Villinä kasvanut mesiangervo kerätään ja prosessoidaan käsin.

Kanerva on tunnettu sen kauniista malvanvärisistä kukistaan. Kanervankukkia ja kukkivia versonlatvoja on käytetty teenä ja rohdoksena, ja kanervaöljyä on suositeltu herkän ihon hoitoon. Kanervan kukat sisältävät muun muassa arbutiinia, joka auttaa rauhoittamaan ihoa ja tasoittamaan ihonväriä. Natukin hyödyntämä kanervauute hoitaa ihoa sekä suojaa sitä ympäristön haittatekijöiltä. Villinä kasvanut kanerva kerätään ja prosessoidaan käsin.

Purasruoho on tunnettu sen ihoa rauhoittavista ominaisuuksistaan. Se sisältää muihin kasveihin verrattuna erittäin runsaasti, jopa 20 % GLA:ta, eli gammalinoleenihappoa, joka kuuluu omega 6 -rasvahappojen ryhmään. GLA on erityisen hyödyllinen kuivan ja ärtyneen ihon hoidossa, sillä se rauhoittaa, pehmentää ja ravitsee ihoa tehokkaasti.

Natuk hyödyntää tuotteissaan ruusujuuren kasvikantasolu-uutetta, jossa on standardoitu polyfenolipitoisuus. Antioksidanttinen uute auttaa suojaamaan ja vahvistamaan ihoa. Ruusujuuren kasvikantasolu-uute valmistetaan Ruotsissa soluviljelyssä kasvatetuista kasvisoluista.

Auringonkukkaa on arvostettu jo tuhansien vuosien ajan ihonhoidossa, ja sitä pidetäänkin yhtenä parhaista hoitoöljyistä iholle. Antioksidanttinen ja hellävarainen auringonkukkaöljy lieventää ihon karheutta ja kosteuttaa tehokkaasti ihoa.

Arginiini PCA on aminohappojohdannainen, joka auttaa tasoittamaan ihon sävyä sekä tukee ihon heleyttä ja kiinteää ja nuorekasta rakennetta.

Riboosi on soluille välttämätön sokeri, joka auttaa energisoimaan ihoa sekä tukee ihon elastisuutta ja nuorekkuutta.

Inositoli on ihossa luontaisesti esiintyvä ainesosa. Inositoli on osmolyytti eli se tukee solujen kosteustasapainoa, auttaa energisoimaan ihoa ja tukee ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä. Natukin hyödyntämä Suomessa valmistettu inositoli saadaan sokeriteollisuuden sivuvirrasta.

 

Skvalaani on kuivan ihon tehoaine sen ihoa tehokkaasti pehmentävän ja hoitavien ominaisuuksiensa ansiosta. Natukin hyödyntämä skvalaani on peräisin oliiviöljyteollisuuden sivuvirrasta.

Natukin hyödyntämä kotimainen luomulaatuinen hamppuöljy sisältää runsaasti hyödyllisiä rasvahappoja ja tokoferolia, ja se pehmentää ja ravitsee ihoa tehokkaasti. Hamppuproteiini valmistetaan luomuhampun siemenistä.

Ihonhoidossa ksylitoli auttaa ylläpitämään ihon luontaista kosteustasapainoa sekä tukee ihon mikrobiomin tasapainoista toimintaa. Natukin hyödyntämä Suomessa valmistettu ksylitoli saadaan puuteollisuuden sivuvirroista.

Koivunkuorijauheen pehmeähkö rae kuorii ihoa hellävaraisesti poistaen ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja näin ylläpitää ihon kirkkautta. Natukin hyödyntämä kotimainen koivunkuorijauhe saadaan puuteollisuuden sivuvirroista.

Ihonhoidossa suosittu betaiini on osmolyytti, joka tukee ihosolujen kosteustasapainoa ja auttaa suojaamaan niitä ympäristön stressitekijöiltä. Natukin hyödyntämä Suomessa valmistettu betaiini saadaan sokeriteollisuuden sivuvirrasta.

Retinaali eli retinaldehydi on Cosmos-hyväksytty A-vitamiinijohdannainen. A-vitamiinia voidaan pitää anti-age-tuotteiden tähtiraaka-aineena, sillä se tutkitusti tukee ihon uusiutumista, rakennetta ja elastisuutta sekä auttaa häivyttämään juonteita ja ihon epätasaisuutta. Retinaali myös kirkastaa ja tasoittaa ihoa sekä tasapainottaa epäpuhdasta ihoa. Natukin hyödyntämä luonnonkosmetiikkahyväksytty retinaldehydi valmistetaan bioteknologisesti mikro-organismien avulla.

Natukin tuotteet ovat dermatologisesti testattuja ja todettu yleisesti hyvin siedetyiksi herkällä iholla. Retinaalin pitoisuus emulsioseerumissa on maltillinen, mutta kaikista herkkäihoisimpia suositellaan käyttämään retinaalia vaiheittain ja varovaisesti. Retinaalia suositellaan käytettävän vain öisin, ja päivällä ihonhoitoon on hyvä lisätä aurinkosuoja.

 

 

 

 

 

Pihlaja tunnetaan sen komeista kirkkaista marjoista, jotka koristavat suomalaisia metsiä ja pihoja ruska-aikaan. Antioksidanttiset, villinä kasvaneet pihlajanmarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa kirkastamaan ja tasoittamaan ihoa. Natukin hyödyntämä pihlajauute hoitaa ihoa sekä auttaa suojaamaan sitä ympäristön haittatekijöiltä.

Ruusunmarjan tunnistaa sen oranssinpunaisista epähedelmistä. Ruusunmarja sisältää runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia. Natukin hyödyntämät ihoa hoitavat luomulaatuinen ruusunmarjaöljy ja suomalainen ruusunmarjauute ravitsevat ja pehmentävät ihoa sekä auttavat suojaamaan sitä ympäristön haittatekijöiltä.

Suomalaisesta luonnosta tuttu pohjoinen supermarja sisältää runsaasti tehokkaita antioksidantteja ja vitamiineja, jotka hoitavat ihoa ja auttavat suojaamaan sitä ympäristön haittatekijöiltä sekä häivyttämään ikääntymisen merkkejä. Puolukka sisältää myös arbutiinia, joka kirkastaa ja tasoittaa ihonsävyä. Natuk hyödyntää tuotteissaan Suomessa valmistettua villipuolukansiemenöljyä, joka on jalostettu elintarviketeollisuuden sivuvirrasta ihonhoidon tehoaineeksi. Puolukansiemenöljy sisältää iholle hyödyllisiä omega-rasvahappoja sekä ihoa rauhoittavaa E-vitamiinia.

Mustikka on suomalaisen metsän aarre, ja ihonhoidossa se auttaa rauhoittamaan ja suojaamaan ihoa sekä ehkäisemään ihon ikääntymisen merkkien ilmenemistä. Kallisarvoinen mustikansiemenöljy sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä omega-rasvahappoja ja ihoa rauhoittavaa E-vitamiinia. Natukin hyödyntämä Suomessa valmistettu villimustikansiemenöljy saadaan elintarviketeollisuuden sivuvirrasta, josta se jalostetaan ihonhoidon tarpeisiin tukemaan luonnollista kauneutta.