Your
skin feels

Raaka-aineet

Natuk ammentaa voimansa suomalaisista metsän antimista. Käytämme tuotteissamme kotimaisia luomuviljeltyjä ja villinä kasvaneita kukkauutteita sekä muita tarkoin valikoituja tehoaineita.

Koivunmahla on Suomen metsästä jalostettu aarre. Koivunmahlaa on käytetty Suomessa kansanparannuksessa jo vuosisatoja erilaisten vaivojen ja sairauksien hoitoon. Sitä kutsutaankin metsän maidoksi, elämän eliksiiriksi.

Natuk-tuotteissa hyödynnetty luomulaatuinen koivunmahla kosteuttaa ihoa. Mahla sisältää runsaasti erilaisia hivenaineita, aminohappoja ja kosteuttavia aineita.

Luonnossa villinä kasvavan, keskikesän aikaan kukkivan maitohorsman tunnistaa sen kauniista sinipunaisista kukistaan. Maitohorsman juuret, varret, kukat ja lehdet sisältävät runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia. Ihoa hoitavalla maitohorsmalla on ihoa puhdistavia, hoitavia ja kirkastavia ominaisuuksia. Natukin hyödyntämä villinä kasvanut maitohorsma kerätään ja prosessoidaan käsin.

Mesiangervoa esiintyy lähes koko Suomessa pohjoisimpia tunturipaljakoita lukuun ottamatta. Sen makean tuoksuiset vaaleat kukat sisältävät antioksidanttisia fenolisia yhdisteitä. Mesiangervo auttaa tasapainottamaan ja rauhoittamaan ärtynyttä ja punoittavaa ihoa sekä tasoittaa ihonsävyä ja tukee ihon luonnollista uusiutumista. Villinä kasvanut mesiangervo kerätään ja prosessoidaan käsin.

Kanerva on tunnettu sen kauniista malvanvärisistä kukistaan. Kanervankukkia ja kukkivia versonlatvoja on käytetty teenä ja rohdoksena, ja kanervaöljyä on suositeltu herkän ihon hoitoon. Kanervan kukat sisältävät muun muassa arbutiinia, joka auttaa rauhoittamaan ihoa ja tasoittamaan ihonväriä. Natukin hyödyntämä kanervauute hoitaa ja suojaa ihoa sekä suojaa sitä ympäristön haittatekijöiltä. Villinä kasvanut kanerva kerätään ja prosessoidaan käsin.

Purasruoho on tunnettu sen ihoa rauhoittavista ominaisuuksistaan. Se sisältää muihin kasveihin verrattuna erittäin runsaasti, jopa 20 % GLA:ta, eli gammalinoleenihappoa, joka kuuluu omega 6 -rasvahappojen ryhmään. GLA on erityisen hyödyllinen kuivan ja ärtyneen ihon hoidossa, sillä se rauhoittaa, pehmentää ja ravitsee ihoa tehokkaasti.

Natuk hyödyntää tuotteissaan ruusujuuren kasvikantasolu-uutetta, jossa on standardoitu polyfenolipitoisuus. Antioksidanttinen uute auttaa suojaamaan ja vahvistamaan ihoa. Ruusujuuren kasvikantasolu-uute valmistetaan Ruotsissa soluviljelyssä kasvatetuista kasvisoluista.

Auringonkukkaa on arvostettu jo tuhansien vuosien ajan ihonhoidossa, ja sitä pidetäänkin yhtenä parhaista hoitoöljyistä iholle. Antioksidanttinen ja hellävarainen auringonkukkaöljy lieventää ihon karheutta ja kosteuttaa tehokkaasti ihoa.