Isn’t it

Usein kysyttyä

Aito luonnonkosmetiikka on ekologisempi valinta. Luonnonkosmetiikka huomioi kokonaisvaltaisesti ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin koko tuotteen elinkaaren ajan aina tuotteen valmistuksesta sen hävittämiseen asti. Luonnonkosmetiikassa käytetään mahdollisimman paljon luonnollista alkuperää olevia ainesosia, ja suositaan luomuviljeltyjä raaka-aineita. Kaikkien ainesosien tulee olla mahdollisimman biohajoavia ja tuotepakkausten kierrätettäviä ja mahdollisimman ekologisia. Raaka-aineet tulee olla lisäksi mahdollisimman vähän prosessoituja.

Luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistuksessa ei käytetä uhanalaisia tai geenimuunneltuja kasvilajeja. Luonnonkosmetiikkaan eivät kuulu myöskään synteettiset hajusteet, väriaineet, rasvat, silikonit tai mineraaliöljyt. Tuotteita ei koskaan testata eläimillä.

Lainsäädännöllisesti luonnonkosmetiikalle ei ole yhtenäistä määritelmää, ja sen vuoksi on kehitetty sertifikaatteja, jotka auttavat takaamaan tuotteen luonnonmukaisuuden helposti ja luotettavasti. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit valvovat, että tuote täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit kaikilta osin. Valitessasi sertifioidun luonnonkosmetiikkatuotteen, voit olla varma siitä, että tuote täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit ja on aitoa luonnonkosmetiikkaa. Kaikki Natuk-tuotteet ovat FI-Natura-sertifioituja.

Suomalainen FI-Natura on voittoa tavoittelematon luonnonkosmetiikan sertifiointiyhdistys, joka korostaa kriteereissään suomalaisten luonnonkasvien merkitystä ja luonnon keruutuotteiden arvostusta. Sertifikaatti auttaa kuluttajaa tunnistamaan aidon luonnonkosmetiikkatuotteen, sillä sertifikaatti on tae aidosta kotimaisesta luonnonkosmetiikasta ja suomalaisesta työstä. Luonnollisten tai luonnollista alkuperää olevien raaka-aineiden pitoisuus tuotteessa on oltava vähintään 95 %, lähes kaikki synteettiset raaka-aineet ovat kiellettyjä, ja raaka-aineissa suositaan luonnosta kerättyjä tai luomuviljeltyjä aineita. Tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä, ja eläinkokeiden käyttö on ehdottoman kiellettyä. Kaikille Natuk-tuotteille on myönnetty FI-Natura-sertifikaatti.

Kaikki Natuk-tuotteet ovat kehitetty ja valmistetaan Suomessa, Helsingin Herttoniemen-tehtaalla.

Natuk-tuotteet ovat aitoa suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Tuotteiden tuotekehitys, tuotanto ja varastointi tapahtuvat Suomessa, Helsingissä. Koska tämä kaikki tapahtuu lähellä, myös hiilijalanjälki on pienempi.

Villinä kasvaneilla raaka-aineilla tarkoitetaan kasvimateriaalia, joka on kasvanut luontaisessa elinympäristössään ilman ihmisavusteisia kastelu-, lannoitus- tai muita viljelytoimenpiteitä. Kasvit kerätään yhteistyöverkostomme ammattitaitoisten kerääjien toimesta hellävaraisesti, luontoa vahingoittamatta.

Lue lisää raaka-aineista täältä.

Lasipullot ja -purkit ovat ECO UV -lasia ja ne lajitellaan lasinkeräykseen. Pullo ja purkki tulee huuhdella kosmetiikan jäämistä ennen kierrättämistä.

Kasvoseerumissa, kasvoöljyssä ja silmänympärysvoiteessa erotellaan myös pipetistä lasinen putki, muovinen kaulus ja kumiosa. Lasinen putkiosa lajitellaan lasinkeräykseen, pipetin kaulus muovipakkauskeräykseen ja kuminen annostelija sekajätteeseen tai energiajakeeseen.

Kasvovoiteen ja kuorintavoiteen purkin kansi on muovia ja se lajitellaan muovinkeräykseen.

Kartonkikotelot lajitellaan kartonkikeräykseen.

Verkkosivujen tuoteosiosta löytyy jokaisen tuotteen kohdalta kyseisen tuotteen kierrätysohje. Tuotekohtaiset kierrätysohjeet on merkitty myös jokaisen tuotteen pakkaukseen.

Kyllä, kaikki Natuk-tuotteet ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Noudatamme EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää kosmetiikan eläinkokeet kaikissa tuotekehitys- ja tuotantoprosessin vaiheissa. Käytämme tuotteissamme ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön mukaisia. Natuk-tuotteita myydään Suomessa.

Natuk-tuotteiden säilyvyysaika on ilmoitettu tuotteissa parasta ennen -päiväyksellä.

Kosmetiikkatuotteiden säilyvyyteen vaikuttavat valo, kosteus, lämpötila sekä se, millaiseen pakkaukseen tuote on pakattu. Kaikki Natuk-tuotteet on pakattu täysin kierrätettävissä oleviin ECO UV –lasista valmistettuihin pakkauksiin, jotka suojaavat tuotetta UV-säteilyltä ja ympäristön vaikutuksilta. ECO UV -lasin käyttö mahdollistaa lisäksi pienemmän tarpeen lisä- ja säilöntäaineille tuotteessa, minkä vuoksi se on täydellinen pakkaus luonnonkosmetiikalle.