You’re
naturally

Vastuullisuus

Tuotekehitys ja tuotanto

Natuk-tuotteet ovat aitoa suomalaista luonnonkosmetiikkaa: tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Herttoniemessä ja Natuk-tuotteet myös valmistetaan Herttoniemen tehtaalla. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki, joka on merkki suomalaisesta työstä. Kaikki Natuk-tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia.

Raaka-aineet

Ostamme raaka-aineet ensisijaisesti Suomesta ja Euroopasta.

Natuk-tuotteissa hyödynnetään sekä luomutuotettuja että villinä kasvaneita raaka-aineita. Villinä kasvaneilla raaka-aineilla tarkoitetaan kasvimateriaalia, joka on kasvanut luontaisessa elinympäristössään ilman ihmisavusteisia kastelu-, lannoitus- tai muita viljelytoimenpiteitä. Kasvit kerätään yhteistyöverkostomme ammattitaitoisten kerääjien toimesta hellävaraisesti, luontoa vahingoittamatta.

Lue lisää raaka-aineista täältä.

Luonnonkosmetiikka & FI-Natura sertifikaatti


Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan yleiskielessä kosmetiikkaa, joka koostuu kokonaan tai lähes kokonaan luonnollista alkuperää olevista raaka-aineista. Yhtenäistä lainsäädännöllistä määritelmää ei kuitenkaan ole, vaan luonnonkosmetiikaksi tai luonnolliseksi voi kutsua käytännössä mitä tahansa kosmetiikkaa.

Yhteisen sitovan määritelmän puuttuessa on syntynyt sertifiointitahoja, jotka kukin määrittelevät kriteereissään ehdot ja määritelmän luonnonkosmetiikalle. Sertifikaattien tarkoitus on viestiä kuluttajalle tuotteen luonnonmukaisuudesta helposti ja luotettavasti. Eurooppalaisia sertifikaatteja on useita, ja niiden kriteerit noudattavat pääpiirteittäin samaa linjaa.

Suomalainen FI-Natura-sertifikaatti on merkki aidosta kotimaisesta luonnonkosmetiikasta ja suomalaisesta työstä. FI-Natura on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka ovat perustaneet suomalaiset alan toimijat vuonna 2015. Luonnollisten tai luonnollista alkuperää olevien raaka-aineiden pitoisuus tuotteessa on oltava vähintään 95 %. Lähes kaikki synteettiset raaka-aineet ovat kiellettyjä: sallittuja ovat pääasiassa vain jotkut luonnollis-identtiset säilöntäaineet. Raaka-aineissa suositaan luonnosta kerättyjä tai luomuviljeltyjä aineita. Villinä kasvaneet raaka-aineet asetetaan samalle viivalle luomuviljeltyjen raaka-aineiden kanssa, sillä ne kerätään Suomen puhtaasta luonnosta. Pakkausmateriaalien tulee olla kierrätettäviä.

Sertifiointiprosessissa tarkastetaan sertifioitavat tuotteet, raaka-aineet ja suomalaiset raaka-aineet, paino- ja pakkausmateriaalit. Lisäksi suoritetaan erillinen tehdasauditointi, jossa tarkastetaan esimerkiksi sertifioitavien tuotteiden valmistustilat ja –menetelmät, raaka-aineet ja niiden varastointi.

Pakkaukset ja kierrätys

Lasipullot ja -purkit ovat kierrätettävää ECO UV -lasia, joka suojaa tuotetta UV-säteilyltä ja ympäristön haittavaikutuksilta, mahdollistaen pienemmän tarpeen lisä- ja säilöntäaineille tuotteissa.

Lasipakkaukset lajitellaan lasinkeräykseen. Pullo ja purkki tulee huuhdella kosmetiikan jäämistä ennen kierrättämistä.

Kasvoseerumissa, kasvoöljyssä ja silmänympärysvoiteessa erotellaan myös pipetistä lasinen putki, muovinen kaulus ja kumiosa. Lasinen putkiosa lajitellaan lasinkeräykseen, pipetin kaulus muovipakkauskeräykseen ja kuminen annostelija sekajätteeseen tai energiajakeeseen.

Kasvovoiteen ja kuorintavoiteen purkin kansi on muovia ja se lajitellaan muovinkeräykseen.

Kartonkikotelot lajitellaan kartonkikeräykseen.

Verkkosivujen tuoteosiosta löytyy jokaisen tuotteen kohdalta kyseisen tuotteen kierrätysohje. Tuotekohtaiset kierrätysohjeet on merkitty myös jokaisen tuotteen pakkaukseen.

 

Lue lisää Bernerin vastuullisuustyöstä ja sen tavoitteista täältä.