You look so

Mitä on luonnonmukainen ihonhoito?

Luonnonmukainen ihonhoito huomioi, että suurin osa tuotteissa käytettävistä raaka-aineista on luonnosta peräisin. Tällaisia aineita ovat muun muassa koivunmahla, kanerva ja auringonkukka, joita hyödynnämme myös Natuk-tuotteissamme. Käytämme tuotteissamme kotimaisia luomuviljeltyjä ja villinä kasvaneita kukkauutteita sekä muita ihoa hoitavia tarkasti valikoituja tehoaineita luonnosta.

Luonnonkosmetiikka valmistetaan ihoa ja luontoa kunnioittaen

Luonnonkosmetiikka huomioi kokonaisvaltaisesti ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin koko tuotteen elinkaaren ajan aina tuotteen valmistuksesta sen hävittämiseen asti.

Lainsäädännöllisesti luonnonkosmetiikalle ei ole yhtenäistä määritelmää. Sen vuoksi on kehitetty sertifikaatteja, jotka takaavat kuluttajalle tuotteen luonnonmukaisuuden helposti ja luotettavasti. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit edellyttävät tiukkojen standardien täyttämistä ja valvovat, että tuote täyttää luonnonmukaisuuden kriteerit kaikilta osin. Sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet täyttävät 100-prosenttisesti luonnonkosmetiikan kriteerit ja ovat siten todistetusti aitoa luonnonkosmetiikkaa.

Luonnonkosmetiikassa käytetään lähtökohtaisesti luonnollista alkuperää olevia ainesosia, ja suositaan luomuviljeltyjä raaka-aineita. Kaikkien ainesosien tulee olla mahdollisimman biohajoavia, tuotepakkausten kierrätettäviä ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia.
Sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet eivät sisällä uhanalaisia tai geneettisesti muunneltuja kasvilajeja, synteettisiä hajusteita, väriaineita tai rasvoja, silikoneja tai mineraaliöljyjä. Siksi aito luonnonkosmetiikka on usein myös ympäristölle lempeämpi valinta.

FI-Natura-sertifiointi takaa aidon suomalaisen luonnonkosmetiikan

Korkean kotimaisuusasteen Natuk-tuotteet tuotetaan lähituotantona Helsingin Herttoniemessä ja niille on myönnetty FI-Natura-sertifikaatti. Suomalainen FI-Natura korostaa kriteereissään suomalaisten luonnonkasvien merkitystä ja luonnon keruutuotteiden arvostusta. Sertifikaatti on tae aidosta kotimaisesta luonnonkosmetiikasta ja suomalaisesta työstä.

FI Natura-sertifiointi edellyttää tuotteen koostumukselta luonnollisten tai luonnollista alkuperää olevien raaka-aineiden osuuden olevan vähintään 95 %. Loput 5 % tulee olla luonnonkosmetiikan hyväksymiä raaka-aineita. Lähes kaikki synteettiset raaka-aineet ovat kiellettyjä, jotta sertifioinnin kriteerit täyttyisivät.

Tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä, ja eläinkokeiden käyttö on ehdottoman kiellettyä EU-direktiivin mukaisesti.